O studio

Kursy i szkolenia gastronomiczne – Akademia Kulinarna w Warszawie

 

Comfort Food Studio to wyjątkowa Akademia Kulinarna w samym sercu Warszawy, w Hali Koszyki — miejsce szczególnych wydarzeń kulinarnych i spotkań wpisujących się w filozofię, według której żywność to coś więcej niż pożywienie.

Wiemy, że dobre jedzenie to nie tylko wymyślny przepis. Prawdziwym źródłem sukcesu jest produkt i pamięć smaku, a nasze preferencje są wynikową wspomnień i kulinarnych doświadczeń, co staramy się przekazać, organizując kursy gastronomiczne. Współpracujemy z lokalnymi producentami żywności, wybitnymi specjalistami od technik kulinarnych, smakoszami, mistrzami, czarodziejami talerza i stołu z ludźmi, którzy kochają gotować dla innych, dlatego nasze szkolenia gastronomiczne są wyjątkowe.

 

kursy kulinarne comfort food studio warszawa
warsztaty kucharskie comfort food studio warszawa

Najwybitniejsze cięcia wołowiny na warsztaty STEAK BEAT dostarcza nam Grzegorz Kwapniewski znamy szerzej jako Crazy Butcher. Jakub Wolszczak, czyli Pan Sandacz zapewnia nam dostawę lokalnych ryb, a Jakub Pieniążek z firmy Fish Lovers umożliwia zakup najświeższych ryb z połowu atlantyckiego. Warzywa sezonowe i zioła kupujemy czasem od Państwa Jabłońskich, a czasem od Majlertów. Sery zagrodowe dostarcza nam Gieno Miętkiewicz, a produktów niszowych i nietypowych szuka dla nas Zbigniew Kmieć z Black Caviar.

Nasz zespół tworzą prawdziwi pasjonaci dobrej kuchni, poszukiwacze niebanalnych smaków, osoby, które we wspólnym jedzeniu i gotowaniu szukają nie tylko zaspokojenia uczucia głodu ale także emocjonalnego spełnienia i budowania więzi.

Szefem Kuchni jest Julian Karewicz, doskonały, dwujęzyczny animator, człowiek orkiestra, miłośnik gotowania, który fascynuje się lokalnym produktem i prawdziwą kuchnią w której króluje smak i zapach.

akaremia kulinarna comfort food studio warszawa