O studio

Comfort Food Studio to wyjątkowa Akademia Kulinarna w samym sercu Warszawy, w Hali Koszyki, miejsce szczególnych wydarzeń kulinarnych i spotkań, wpisujących się w filozofię według której żywność to coś więcej niż pożywienie.

Wiemy, że dobre jedzenie to nie tylko wymyślny przepis. Prawdziwym źródłem sukcesu jest produkt i pamięć smaku, a nasze preferencje są wynikową wspomnień i kulinarnych doświadczeń.

Współpracujemy z lokalnymi producentami żywności, wybitnymi specjalistami od technik kulinarnych, smakoszami , mistrzami, czarodziejami talerza i stołu z ludźmi którzy kochają gotować dla innych.

 

Najwybitniejsze cięcia wołowiny na warsztaty STEAK BEAT dostarcza nam Grzegorz Kwapniewski znamy szerzej jako Crazy Butcher. Jakub Wolszczak, czyli Pan Sandacz zapewnia nam dostawę lokalnych ryb, a Jakub Pieniążek z firmy Fish Lovers umożliwia zakup najświeższych ryb z połowu atlantyckiego. Warzywa sezonowe i zioła kupujemy czasem od Państwa Jabłońskich, a czasem od Majlertów. Sery zagrodowe dostarcza nam Gieno Miętkiewicz, a produktów niszowych i nietypowych szuka dla nas Zbigniew Kmieć z Black Caviar.

Nasz zespół tworzą prawdziwi pasjonaci dobrej kuchni, poszukiwacze niebanalnych smaków, osoby, które we wspólnym jedzeniu i gotowaniu szukają nie tylko zaspokojenia uczucia głodu ale także emocjonalnego spełnienia i budowania więzi.

Szefem Kuchni jest Julian Karewicz, doskonały, dwujęzyczny animator, człowiek orkiestra, miłośnik gotowania, który fascynuje się lokalnym produktem i prawdziwą kuchnią w której króluje smak i zapach.