O studio

Comfort Food to studio edukacji żywieniowej, miejsce szczególnych wydarzeń kulinarnych i spotkań, wpisujących się w filozofię według której żywność to coś więcej niż pożywienie.

Naszym zdaniem, kulinaria mają wymiar społeczny, socjalizujący a przede wszystkim łączą ludzi. Dobre jedzenie to nie tylko udany przepis kluczem do sukcesu jest produkt. Na nasze preferencje smakowe wpływają również wspomnienia i doświadczenia kulinarne. To wszystko tworzymy w naszym studio.

Współpracujemy z lokalnymi producentami żywności, wybitnymi specjalistami od technik kulinarnych, smakoszami , mistrzami, czarodziejami talerza i stołu z ludźmi którzy kochają gotować dla innych.

Gotować z nami będą Grzegorz Kwapniewski znamy szerzej jako Crazy Butcher, który dostarcza nam najwybitniejsze cięcia wołowiny.

Jakub Wolszczak, czyli Pan Sandacz zapewni nam dostawę lokalnych ryb, a Jakub Pieniążek z firmy Fish Lovers zapewni nam najświeższy połów atlantycki. Warzywa sezonowe i zioła nabywać będziemy czasem od Państwa Jabłońskich, a czasem od Majlertów. Sery zagrodowe dostarczy nam Gieno Miętkiewicz, a produkty niszowe i nietypowe odszuka dla nas Zbigniew Kmieć z Black Caviar.

Zamierzamy regularnie organizować kolacje w stylu pop up - formę kulinarnego teatru. Wystawiać będziemy przedstawienia grane przez niespotykane duety serwujące dania, które trudno spotkać w jadłospisach restauracji. Łączyć będziemy w pary niezwykłych producentów żywności, win naturalnych, cydrów lub piw w duety z najbardziej rozpoznawalnymi szefami kuchni z kraju i Świata.

Oczywiście w pierwszym rzędzie, będziemy organizowali sympozja nauki gotowania. Naszym zamiarem jest doprowadzenie do spotkania najwybitniejszych nauczycieli, z każdym kto utożsamia się z ideami, które wyznajemy - kuchnia produktu, kuchnia doskonałego warsztatu, oraz kuchnia w której spotyka się społeczność.

To wszystko po to aby mogli Państwo zdobyć wiedzę, rozwinąć swoje pasje i marzenia kulinarne nawet jeżeli praca w kuchni nie jest Waszą profesją.