Gorący Taj z Głodnym Świata – 24.03.2018

Data: 24.03.2018
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Pozostało biletów: 11 szt.

Opis

Nic nie rozgrzewa lepiej niż aromatyczna kuchnia tajska, w której kocha się pół świata! Daj się zabrać na krótką wycieczkę do gorącej, egzotycznej Tajlandii, która omami Cię zapachem kaffiru i trawy cytrynowej, a smakiem orzechowego curry powali na kolana. Poznaj tajskie przyprawy, tajniki gotowania i sposoby na niezawodne dania, które bombardują smakiem i aromatem Dalekiego Wschodu.

MENU

  • Tom yum goong – najbardziej znana tajska zupa, niezawodny ostro-kwaśny patent na długie i nie najcieplejsze wieczory
  • Nam chim kai – klasyczny, gęsty słodki sos chilli, tajski dodatek niezawodny numer jeden: do springrollsów, warzyw w tempurze, a nawet krakersów. Zamykasz w butelce i masz spokój na całą zimę!
  • Pad thai – król tajskiego street foodu, czyli smażony makaron rodem z bangkockiej ulicy. Słodki, chrupiący i delikatnie ostry ma tendencję do szybkiego znikania z talerza.
  • Panang curry – jedno z mniej znanych, ale i najlepszych tajskich curry: gęste, kremowe, umiarkowanie pikantne i obłędnie orzechowe!
  • Kluay buad chee – słodka puenta tajskiego wieczoru, czyli banany gotowane w kokosowym kremie. Obłęd!

Prowadzący:

Filip Turowski AKA Głodny Świata – niespokojny duch i marzyciel, który rzucił pracę, wywrócił życie do góry nogami i wyruszył w roczną podróż dookoła śwata w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Swoje przygody i najsmaczniejsze odkrycia opisuje na blogu www.glodnyswiata.pl, a smakami z podróży dzieli się podczas warsztatów kulinarnych i spotkań podróżniczych. Bo nic nie daje tyle frajdy, co smakowanie świata!