Wiosenny Taj z Głodnym Świata | 22.04

Data: 22.04.2018
Godzina: 15:00 - 18:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Sprzedaż biletów zakończona.

Opis

Koniec z zimą, powiedz wiośnie głośne sawadee ka (taj. witam) ze świeżą kuchnią tajską! Zobacz, co można wyczarować w kuchni z kremowego mleczka kokosowego, świeżych warzyw, aromatycznych ziół i jadalnych kwiatów. A przede wszystkim: poznaj klasyczne smaki Tajlandii w super-wiosennym, zielonym wydaniu – chrup, siorb i oblizuj usta!

MENU:

  • Tom kha kai: jedna z dwóch tajskich zup, które zawładnęły światem. Kokosowa bomba smaków, trochę słodka, trochę ostra i trochę kwaśna – czyli wszystko, czego nam trzeba!
  • Larb: ponętna sałatka-niesałatka z Północy Tajlandii, która czaruje miętą, kolendrą i chrupkimi drobinkami prażonego ryżu
  • Som tam: koleżanka larb z północno-wschodnich rewirów Tajlandii, która dziś włada sercami całego kraju – chrupiąca, ostro-kwaśna, orzeszkowa <3
  • Zielone curry: i więcej mówić nie trzeba! Kremowe, aromatyczne, ze świeżymi warzywami i masą pachnących zióľł – kwintesencja #omnonom!
  • Mango sticky rice: bardziej klasycznego deseru nie ma – kremowy ryż z mlekiem kokosowym i słodkie, soczyste mango. Dacie się pokroić

Filip Turowski AKA Głodny Świata – niespokojny duch i marzyciel, który rzucił pracę, wywrócił życie do góry nogami i wyruszył w roczną podróż dookoła śwata w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Swoje przygody i najsmaczniejsze odkrycia opisuje na blogu www.glodnyswiata.pl, a smakami z podróży dzieli się podczas warsztatów kulinarnych i spotkań podróżniczych. Bo nic nie daje tyle frajdy, co smakowanie świata!

Możesz lubić także…