Wegetariańskie burgery | 1.04

Data: 01.04.2020
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Opis

Zrobienie perfekcyjnego burgera wymaga wiedzy i znajomości podstawowych technik kucharskich. A wybitny kotlet bezmięsny to wyższa szkoła jazdy wymagająca odrobiny kreatywności, chęci i zaangażowania. Jednocześnie przepisy, które u nas poznacie są łatwe do odtworzenia w domowej kuchni.
Burger, wbrew popularnym opiniom wykreowanym przez kulturę fast food, jest kwintesencją smaku, gdyż wyczerpuje całą jego paletę, a dodatkowo wypieczemy własne bułki w piecu parowym.

MENU:

  • Podwędzany bakłażan w sosie hoi sin / rukola / żeberka z marynowanej cytryny
  • Burger ze szparagowym serem w panierce panko / salsa z czerwonej cebuli pomidorów i grejpfruta
  • Burger z grillowanym boczniakiem / grillowane brzoskwinie /chilli / miso majo
  • Kozi ser / burak pieczony / porzeczka

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.