Wege Burger Lab | 4.02

Data: 04.02.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

275

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Wegetariańskie laboratorium burgerowe nie jest żartem. Zrobienie perfekcyjnego burgera wymaga wiedzy i znajomości podstawowych technik kucharskich. A wybitny kotlet bezmięsny to wyższa szkoła jazdy wymagająca odrobiny kreatywności, chęci i zaangażowania. Jednocześnie przepisy, które u nas poznacie są łatwe do odtworzenia w domowej kuchni.
Burger, wbrew popularnym opiniom wykreowanym przez kul-turę fast food, jest kwintesencją smaku, gdyż wyczerpuje całą jego paletę. Wypieczemy własne bułki w piecu paro-wym. Zawekujemy kilka słoików pikli burgerowych.
Warsztaty poprowadzi Julian Karewicz – pasjonat kuchni, który fascynuje się lokalnym produktem.

MENU:

  • Kotlet z czarnej fasoli z suszonymi borowikami, z topionym serem z płatków drożdżowych, szybkimi piklami z ogórka i chilli z królewskim sosem BBQ podany w pieczywie własnego wypieku
  • Burger z podwędzanym bakłażanem z domowym sosem hoisin oraz z szybkimi piklami z cytryny
  • Burger z tofu marynowanym w śródziemnomorskich przyprawach smażony w panko, z wegańskimi tzatzikami
  • Coleslaw korzenny na czerwonej kapuście z wegańskim majonezem

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.