Daria Ładocha na zdrowo | 20.06

Data: 20.06.2018
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Co drugi Polak zmaga się z nietolerancjami pokarmowymi lub alergiami. Ale to nie jest wyrok.
Od malucha po latorośl. Jak jeść, jak gotować, żeby było różnorodnie i pysznie?

Warsztaty zarówno praktyczne jak i teoretyczne. Dowiesz się jak sobie radzić w różnych sytuacjach, jak planować zakupy, oraz jak gotować, żeby uzyskać maksymalny smak i maksymalnie dużo wartości odżywczych.

Gotowanie bez glutenu, bez nabiału i bez innych składników, które mogą uczulać dzieci i dorosłych. Nauka gotowania smacznych dań mimo diety eliminacyjnej z dodatkowym wsparciem technik gotowania, łączenia i nie łączenia pokarmów, które pomogą wesprzeć osłabiony układ odpornościowy.

Daria Was poprowadzi przez meandry diety eliminacyjnej! Zobaczysz, że tak naprawdę jest to proste!

Menu:

  • Chłodnik truskawkowy z mango, miętą i mlekiem kokosowym
  • Botwinka z mlekiem kokosowym, chili i kolendrą
  • Sałatka ze szparagami, malinami i orzechami ziemnymi
  • Szybka tarta z owocami na bezglutenowym spodzie bez pieczenia
  • Gulasz z fasolki szparagowej z młodym szpinakiem, kolorowymi paprykami i orzechami włoskimi

Prowadząca:
Daria Ładocha – miłośniczka zdrowego żywienia, mama dwójki dzieci, trener kulinarny z zakresu kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych.  Swoją filozofię życia oraz przepisy kulinarne przechowuje tu na blogu dla swoich córek, które kiedyś być może będą chciały skorzystać z jej kulinarnej biblioteki. Żyje według zasady, że „jesteś tym co jesz”. Urodzona globtroterka poszukująca na przeróżnych szerokościach geograficznych inspiracji kulinarnych, profesjonalnej wiedzy oraz ulotnych chwil, które z absolutną skutecznością wypełniają jej bagaż doświadczeń o kolejne przygody.  Zdrowa kuchnia to jej misja, tajska kuchnia to jej pasja. W Dzień Dobry TVN stworzyła swój kącik czwartkowy i od 2014 roku prowadzi tam zdrową kuchnię dla wielomilionowej publiczności. To właśnie tam powstały jej cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia widza”, które cieszyły się i cieszą niezwykłą popularnością. W Kuchni + prowadzi program kulinarny „Ugotuj mi mamo”. W 2016 roku wzięła udział w programie „AGENT GWIAZDY”

Jest autorką trzech książek kulinarnych i współautorką dwóch kolejnych. Pierwsza to „W mojej tajskiej kuchni”, gdzie zebrała ulubione przepisy z Tajlandii i zaklęła w piękny pamiętnik ze swoich podróży. Jest to pierwsza tajska książka kulinarna wydana w Polsce przez polskiego autora. Druga to „Gotuj zdrowo dla dzieci”, w której opisała ulubione przepisy dla całej rodziny z uwzględnieniem aspektów zdrowia dla maluchów. „Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn” to propozycja dla zabieganych osób, które mimo braku czasu chcą zdrowo się odżywiać. Jej przepisy trafiły również do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżnieni zostali najlepsi kucharze gotujący w programie i ich przepisy. Kolejną pozycją jest książka wydana przez Lidla „Rodzinna kuchnia Lidla”, w której znajdują się kolorowe przepisy na dania rodzinne proponowane nie tylko przez Darię, ale również Karola Okrasę i Pawła Małeckiego.

Niedawno ukazała się czwarta książka „Nowoczesna kuchnia polska” dla osób, które bardzo cenią sobie swoje smaki z dzieciństwa. To podróż sentymentalna, która odwołuje się do tradycyjnych dań polskich, ale z twistem nowoczesności. Również historia o miłości – nie tylko do gotowania, ale również do ukochanej babci, która na zawsze wznieciła w niej apetyt na życie. Co oznacza nowoczesność na talerzu? Proste i szybkie dania które są dopasowane do naszego szybkiego stylu życia, ale z uwzględnieniem polskich receptur i składników, które bez problemu można dostać w osiedlowym warzywniaku.

Od 2017 roku jest ambasadorką sieci spożywczej LIDL, by wraz z Karolem Okrasą wspierać kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”. 

Zwyciężyła drugą edycję programu TVN „Agent. Gwiazdy.”