Vege Śniadania | 12.09

Data: 12.09.2020
Godzina: 11:00 - 14:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Sprzedaż biletów zakończona.

Opis

Na warsztatach przygotujemy po dwie propozycje śniadań na słodko i wytrawnie. Stawiamy na sezonowość, a więc każde danie zawierać będzie sezonowe warzywa lub owoce. Zagości także element zero waste: przygotujemy kompot na bazie skórek i gniazd nasiennych z gruszki, której potem użyjemy na warsztatach.

Menu:

SŁODKIE:

  • mini chałki z przyprawą dukkah, roślinne masło, gruszki duszone z kardamonem
  • pancakes z syropem klonowym, grillowaną brzoskwinią i bekonem z kokosa

WYTRAWNE:

  • tacosy śniadaniowe z tofucznicą, avocado i salsą z zielonego jabłka
  • frittata ze szpinakiem i pomidorami z sosem musztarda – miso
  • tosty francuskie a’la chłodnik – z koperkowym serkiem z nerkowców, pieczonym burakiem i piklowaną rzodkiewką

Prowadzący:

Maja Wirowska – Maja całe życie jest na bezmięsnej diecie, od 8 lat na w pełni roślinnej. Jej mama świetnie gotowała, dlatego od najmłodszych lat wiedziała, że smaczna wege kuchnia to nic trudnego. Obecnie jest szefową kuchni w No Problem – Bracka 20, wcześniej szefowała w Leonardo Verde, jeszcze wcześniej w Ambasadzie na Foksal.Jest Ambasadorką kampanii Roślinniejemy, we współpracy z nimi miała okazję prowadzić wiele ciekawych warsztatów dla kucharzy, między innymi dla Unilevera, Sodexo, Olimp. Współpracuje też z Ulala Chef, a także udziela się jako roślinny konsultant kulinarny.