Vege Grill | 11.03

Data: 11.03.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

275

Pozostało biletów: 25 szt.

Kategoria:

Opis

Kalafior, marchewka, dynia czy portobello zamiast steaka, czy karkówki na grillu? Tak to możliwe! Podczas tych warsztatów Julian Karewicz przedstawi przepisy na dania na wegańskiego grilla. Będzie zdrowo i smacznie. To uczta dla roślinożerców. Zapraszamy również tych, co nie stronią od kiełbasek i kotlecików mięsnych. Przekonają się, że trudno będzie odróżnić niektóre dania od tych klasycznych, mięsnych. Przygotuj się na start sezonu grillowego.

MENU:

  • Grillowany stek z parzonego w mleku i przyprawach kalafiora podany z salsą z prażonych orzechów laskowych i upieczonych papryk
  • Stek z marchwi konfitowany w maśle z czosnkiem, z frytkami i sosem berneńskim
  • Stek z dyni zaparzony w glazurze z sosu sojowego i soku z pomarańczy z przyprawami, podany na kokosowym ryżu z karmelizowanym imbirem
  • Grillowany stek z portobello z demi glace z selera podany sałatka rukoli i wolno pieczonych pomidorków cherry

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.