Upiecz i ugotuj sobie Święta | 22.12

Data: 22.12.2018
Godzina: 11:00 - 19:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

250400

Wyczyść
Kategoria:

Opis

Chcesz zabłysnąć na Święta własnoręcznie przygotowanym ciastem, ulepionymi pierogami lub śledziem według własnego pomysłu ? Nie masz miejsca, nie wiesz gdzie kupić dobre produkty, nie wiesz jak się do tego zabrać ? Pomożemy! 🙂
Przyjdź do nas na łączone warsztaty lub wybierz tylko jeden z nich. Przez cały dzień możesz pod okiem specjalistów przygotowywać potrawy na Święta. Upieczesz i ugotujesz, a potem zabierzesz ze sobą do domu. Przy wyborze obu warsztatów cena promocyjna!

MENU:
Start o 11.00
Menu na warsztaty „Upiecz sobie Święta”

  • szybki piernik z marcepanem i śliwką
  • kruche lub puszyste pierniczki
  • sernik ze słonym karmelem
  • drożdżowy makowiec z pomarańczowo-miodowym lukrem

Start o 15.00
Menu na warsztaty „Ugotuj sobie Święta „

  • pierogi z kapustą i grzybami
  • śledzie marynowane w wiśniówce
  • pierogi z kaszanką i prażonym jabłkiem
  • łazanki z kapustą
  • kulebiak z łososiem

Prowadzący:
Samar Khanafer – 
Pół Polka, pół Libanka. Ekspert od kuchni bliskowschodniej w Polsce. Autorka kulinarnego bestsellera Hummus, za’atar i granaty, na co dzień pisze bloga blogSamar.com. Jej umiejętności kulinarne docenił m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie Dzień Dobry TVN, stylizuje i pisze przepisy dla najlepszych magazynów kulinarnych

Tomasz Królikowski – Z kulinariami związany nieprzerwanie od ponad 20 lat. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął od pracy w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce – Villa Toscania w Wielkopolsce, szkoląc się wcześniej pod czujnym okiem włoskich kucharzy w Mediolanie.
Po pięciu latach wyjechał na wyspy brytyjskie, gdzie pracował m.in. w Londyńskim City oraz w West End – Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz dla British Library – pełniąc funkcję szefa kuchni.
Po powrocie do Polski w 2013 objął stanowisko Chefa w Bistro Słony serwując kuchnię tradycyjną w nowoczesnym, europejskim wydaniu. Na początku 2016 koordynował pracę przy otwarciu nowej rodzinnej restauracji Kuchnia Otwarta w Royal Wilanów.

Dodatkowe informacje

Wybierz wersję warsztatu

Upiecz sobie Święta, Ugotuj sobie Święta, Upiecz i ugotuj sobie Święta