Opis
Przyszedł czas na kuchnię meksykańską, która jest jedną z najpopularniejszych kuchni na świecie. Chili, fasola, różnego rodzaju papryki to produkty, które królują w kuchni meksykańskiej. My jednak postawiliśmy na mniej klasyczne połączenia smaków, które zachwycą każde podniebienie.
MENU:
- Przystawka: Coctel De Camarones z krewetkami
- Danie główne:
– Przygotowanie tradycyjnych tortilli z HariMasy
– Cochinita Pibil – wieprzowina w marynacie Achiote, tradycyjne danie z Jukatan z dodatkami: salsa mango, marynowana cebulka i klasyczne guacamole - Deser: Ciasto kukurydziane z sosem z solonego karmelu
Prowadzący:
Marlena Cichocka – jest finalistką VIII edycji programu MasterChef, zajęła tym samym 3 miejsce w kulinarnym show. Dziś prowadzi bloga kulinarnego i fotografuje swoje potrawy. Nie ma swojej ulubionej kuchni, ponieważ kocha dobre i zdrowe produkty, a w swoim gotowaniu stawia przede wszystkim na jakość produktów. Uwielbia dzielić się radością jaką niesie dobre i proste jedzenie.
Jej największe pasje poza kulinariami to podróże, w których towarzyszy jej mąż i 3 letni synek.