Steak Time | 19.09

Data: 19.09.2020
Godzina: 12:00 - 15:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

365

Pozostało biletów: 0 szt.

Opis

Warsztaty stekowe nie to lada gratka dla fanów mięsa! Wołowina podana na różne sposoby! Przygotowane potrawy zachwycą różnorodnością smaków. Podczas tego spotkania przygotować można najbardziej znane dania serwowane w najlepszych restauracjach Świata. Zapraszamy Was na spotkanie ze wspaniałą kuchnią i Julianem Karewiczem.

Menu:

  • Tatar z rostbefu z żółtkiem konfitowany w gęsim tłuszczu, szalotką piklowaną w Porto i oliwą szczypiorkową.
  • Bulion wołowy z parzoną polędwicą wołową i pierożkiem z palonym masłem.
  • Beef Wellington z parmezanowym puree ziemniaczanym i szpinakiem blanszowanym w maśle i czosnku.
  • Tarte Tatin z rumowymi jabłkami i kwaśną śmietaną

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.