Steak Beat vol. 3 | 4.06

Data: 04.06.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

To trzeci z serii trzech warsztatów, jakie organizujemy w naszej akademii, a poświęconych właśnie stekom. Na pierwszych warsztatach poznaliście podstawy jak kupować, jak obrabiać wołowinę, kolejnym etapem było zgłębianie wiedzy na temat łączenia produktów, sosów i dodatków. Ten warsztat uczy technik. Podczas tego spotkania przygotować można najbardziej znane dania serwowane w najlepszych restauracjach Świata. Zapraszamy Was na spotkanie ze wspaniałą kuchnią i Julianem Karewiczem.

MENU:

  • T-bone steak confit w gęsim tłuszczu z bukietem ziół, podany z sałatą rzymską i pomarańczami,
  • Beef wellington (polędwica w cieście francuskim) podana na puree ziemniaczanym i blanszowanym w maśle szpinakiem,
  • Zrazy z bavette z kaszą gryczaną i prawdziwkami z veloute ze skór kurczaka,
  • Stek z polędwicy wołowej podduszonej w rosole z gremolatą.

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.