Steak Beat vol. 2 | 18.12.2021

Data: 18.12.2021
Godzina: 11:00 - 15:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Szkolenie! Wszystko o stekach! Ponownie w Comfort Food Studio!

Pozostało biletów: 13 szt.

Kategoria:

Opis

Steak Beat czyli wszystko o stekach część 2.

Julian wiedzę dotyczącą mięsa wołowego zdobywał jako grillmaster. Za jego doświadczeniem stoi parę ton perfekcyjnie ugrilowanych „kawałków mięsa”.  Twierdzi on, że przyrządzenie idealnego steka jest prostsze od zrobienia dobrej jajecznicy, przy czym dodaje, że mało kto umie zrobić smaczną jajecznicę. W myśl tezy, że „wszystko jest proste, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić” Julian podzieli się praktycznymi konkretami i obali kolejne mity. Uczestnicy szkolenia nauczą się rozpoznać i dobierać najlepsze mięso na stek. Kolejne spotkanie „Steak Beat” to techniki przyrządzania mięsa m.in sous vide, oraz doskonałe dodatki do mięsa. Uczestnikom towarzyszyć będzie, doskonale podkreślające smak wołowiny, wino i muzyka. Mówiąc wprost to będzie uczta dla wszystkich zmysłów!

MENU:

  • Flank steak w sosie własnym z oliwą z pierwszego tłoczenia i rzemieślniczą bagietką
  • Cote de boeuf bastowany w maśle z ziołami podany z grillowanym batatem w zalewie chimichurri
  • Chateaubriand z sosem holenderskim i frytkami z polenty
  • Surf and turf – rostbef z maślanymi krewetkami, sosem mery rose i dymką

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje 😉 Jego nowy projekt @This_is_Smoke podbił serca i zachwycił żołądki już wielu smakoszy, jeśli do tej pory nie poznałeś tych smaków szukaj ich w dobrych sklepach! @Poranapola.pl @pan_swinia_dostawa
@befsztyk_taste_store