Steak Beat vol. 2 | 21.05

Data: 21.05.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Pozostało biletów: 26 szt.

Kategoria:

Opis

Julian wiedzę dotyczącą mięsa wołowego zdobywał jako grillmaster. Za jego doświadczeniem stoi parę ton perfekcyjnie ugrillowanych kawałków. Julian twierdzi że przyrządzenie idealnego steka jest prostsze od zrobienia dobrej jajecznicy, przy czym dodaje że mało kto umie zrobić smaczną jajecznicę. W myśl tezy, że „wszystko jest proste, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić” Julian podzieli się praktycznymi konkretami i obali mity. Uczestnicy warsztatu nauczą się rozeznawać jak dobrać najlepsze mięso. Poznają różne metody przygotowania steków, takich jak sous vide, oraz będą mieli okazję przyrządzić kilka doskonałych dodatków stekowych dzięki którym skosztują mięso marzeń. W trakcie trwania wszystkim uczestnikom towarzyszyć będzie, doskonale podkreślające smak wołowiny, wino i muzyka.

MENU:

  • Flank steak w sosie własnym z oliwą z pierwszego tłoczenia i rzemieślniczą bagietką
  • Cote de boeuf bastowany w maśle z ziołami podany z grillowanym batatem w zalewie chimichurri
  • Chateaubriand z sosem holenderskim i frytkami z polenty
  • Surf and turf – rostbef z maślanymi krewetkami, sosem mery rose i dymką

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.