Steak Beat vol. 1 | 6.05

Data: 06.05.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Pozostało biletów: 20 szt.

Opis

Wokół mięsa, wołowiny w szczególności, narosło wiele mitów. Oglądamy wiele programów kulinarnych, w życiu usłyszeliśmy niezliczoną liczbę wzajemnie wykluczających się porad i teorii dotyczących kupowania, obrabiania i gotowania mięsa. Podejrzewamy, że wiele osób doświadczyło podobnego uczucia zagubienia w gąszczu takich niedostatecznie uargumentowanych opinii, które przykrywają tkwiącą gdzieś pod nimi kulinarną prawdę. Postanowiliśmy zgłębić ten temat i pokazać Wam słuszne według nas zasady i reguły. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak kupować, jak oprawiać, z czym łączyć, a z czym nie mięso na steki zapraszamy na warsztaty do naszej akademii.

MENU:

  • Grzanka z hanger stekiem, parmezanowym majonezem i rukolą
  • Stek z rostbefu z sosem z szalotek, grzybów i brandy z frytkami w parmezanie
  • Wolno pieczona polędwica wołowa zapiekana z pomidorami, czosnkiem, bukietem ziół oraz sosem pieprzowym
  • Pieczeń z ribeye w kruście z pistacji, podana z demi glace i budyniowym puree ziemniaczanym

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.