Steak Beat | 8.10

Data: 08.10.2018
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Julian wiedzę dotyczącą mięsa wołowego zdobywał jako grillmaster. Za jego doświadczeniem stoi parę ton perfekcyjnie ugrillowanych kawałków. Julian twierdzi że przyrządzenie idealnego steka jest prostsze od zrobienia dobrej jajecznicy, przy czym dodaje że mało kto umie zrobić smaczną jajecznicę. W myśl tezy, że „wszystko jest proste, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić” Julian podzieli się praktycznymi konkretami i obali mity. Uczestnicy warsztatu nauczą się rozeznawać jak dobrać najlepsze mięso. Poznają różne metody przygotowania steków, takich jak sous vide, oraz będą mieli okazję przyrządzić kilka doskonałych dodatków stekowych dzięki którym skosztują mięso marzeń. W trakcie trwania wszystkim uczestnikom towarzyszyć będzie, doskonale podkreślające smak wołowiny, wino i muzyka.

Menu:

  • Bagietka z hanger stekiem, majonezem parmezanowym i rukolą – Welcome bite
  • Stek z rostbefu frytki z rozmarynowej polenty sos serowy
  • Stek z polędwicy wołowej z wolno pieczonymi pomidorkami i ziołami z sosem pieprzowym
  • Pieczeń z antrykotu w kruście ziołowym na kremowym puree ziemniaczanym z sosem demi glace

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.