Smaki Korei vol.1 | 21.02

Data: 21.02.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Kuchnia koreańska uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Z drugiej strony bywa kontrowersyjna. Smaki Korei pojawiły się również w konceptach polskich street foodowych restauracji. Koreański tradycyjny posiłek nie jest kompletny, jeśli nie występuje w nim kimchi. Jest to swego rodzaju fenomen kuchni koreańskiej. Ta kuchnia zachwyca nie tylko smakiem kimchi – to, co proponują nam na ulicach Seulu to kluski Tteokbokki, ostry ryż z warzywami, czyli Bibimbap, a na deser… sami zobaczycie jak to się skończy.
Zapraszamy Was na pierwszy z cyklu czterech warsztatów z kuchni Koreańskiej. Autorem warsztatów będzie Kuba Fiema, który zakochał się w smakach Korei nieprzypadkowo.

MENU:

  • Welcome bite: ryżowe kuleczki z kimchi
  • Tteokbokki z kalmarami
  • Bibimbap z wołowiną/boczniakiem
  • Kimchi ramyeon z boczkiem/tofu
  • Yaksik, słodki batonik ryżowy

Prowadzący:
Jakub Fiema – to niedoszły fizjoterapeuta i weterynarz. Przygodę z gotowaniem zaczął w lokalnej burgerowni, pierwsze kroki szefa kuchni stawiał w wegańskim bistro. Następnie uczył się pod czujnym okiem króla fermentu, by ostatecznie przemycać autentyczne azjatyckie smaki na rodzime podwórko.
Pasjonat grillowania i wędzenia. Wyznawca kuchni produktu. Wielbiciel prostej formy. W pracy odważny i wytrwały niczym Tommy Lee Jones w ściganym.