Siła i witalność z roślin | 25.09

Data: 25.09.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Pozostało biletów: 26 szt.

Kategoria:

Opis

Diety roślinne i eksperymentowanie z produktami nieprzetworzonymi to obecnie wiodący na rynku i rosnący w siłę trend na rynku gastronomicznym. Konsumenci ograniczają spożycie mięsa, chętnie wzbogacając swoją dietę w roślinne zamienniki klasycznego nabiału, a także ziarna, orzechy, warzywa oraz owoce. Wzrasta nasza świadomość wpływu pożywienia na nasze zdrowie, samopoczucie i siły witalne.
Na warsztatach „siła i moc z roślin” Ruda pokaże, jak skomponować całodzienny jadłospis w kreatywny i przemyślany sposób tak, aby otrzymać maksimum energii dla naszego ciała przy minimum wysiłku, a jednocześnie w sposób bardzo pomysłowy.
Przygotujemy dania, od przekąski do deseru, korzystając z wysokiej jakości produktów oraz domowych siewek ziół.

MENU:

  • Krakersy z ziarenkami, pasta z zielonego groszku i szybkie pikle z cebuli
  • Krem z topinamburu, prażona ciecierzyca, oliwą truflowa
  • Plaster pieczonej kapusty, sos z białej fasoli i pieczywa, prażone pestki i siewki ziół
  • Słodki budyń z batatów , jaglane kulki mocy z guaraną

Prowadzący:
Karolina Nej –
kucharz, organizuje prywatne eventy kulinarne oraz cateringi, promuje kuchnię wegetariańską i wegańską. Doradca kulinarny pierwszego w Polsce producenta żywności wegańskiej, tworzy receptury na roślinne dania.
Z powodzeniem pokazuje, że kuchnia roślinna to nie ograniczenia a wachlarz możliwości. Sezonowa jest inspirująca, pyszna i odżywia organizm.
Prowadzi bloga Rudej Gotowanie, gdzie od kilku lat inspiruje prostą, kolorową kuchnią bez mięsa.