Rozszerzanie diety niemowlaka po 6 miesiącu życia | 11.10

Data: 11.10.2020
Godzina: 16:00 - 19:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Organizacja WHO zaleca rozszerzanie diety u niemowląt od 6 miesiąca życia. Tylko dlaczego na gotowych słoiczkach znajduje się zalecenie “od 4 miesiąca”? Jakie składniki powinny znajdować się w gotowych produktach dla najmłodszych? Czy gotowanie dla Małych pociech jest czasochłonne?

Na te i wiele innych pytań odpowiemy podczas tych warsztatów. Uczestnicy dowiedzą się jak właściwie wprowadzać pokarm do diety najmłodszych, jak sobie ten proces ułatwić i jakie produkty wybierać. Wspólnie przeanalizujemy, jak racjonalnie urozmaicać dietę. Wymienimy własne spostrzeżenia i doświadczenia. Odpoczniemy nieco od dnia codziennego.

Dania, które będziemy przygotowywać nie zawierają cukru, jego zamienników, soli i jej pochodnych. Dla uczestników warsztatów te przyprawy będą udostępniane na życzenie. Zaleca się bowiem, by Maluchy jak najdłużej utrzymać w diecie bezcukrowej oraz ograniczającej do minimum spożycie soli.

Warsztaty poprowadzi Agata Gwiazdowska – najmłodsza uczestniczka programu „Top Chef”, specjalistka w żywieniu najmłodszych a przede wszystkim – młoda mama.

MENU:

  • Kasza jaglana z laską wanilii, cynamonem i musem z truskawek;
  • Sos cielęcy boloński z bazylią i makaronem spaghetti;
  • Koktajl bananowy z kaszą manną i truskawkami;
  • Gotowana marchewka z przyprawami prowansalskimi z rodzynkami.