Roślinne lunchboxy | 11.09

Data: 11.09.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Pozostało biletów: 24 szt.

Opis

Diety roślinne i eksperymentowanie z produktami nieprzetworzonymi to obecnie wiodący na rynku i rosnący w siłę trend na rynku gastronomicznym. Konsumenci ograniczają spożycie mięsa, chętnie wzbogacając swoją dietę w roślinne zamienniki klasycznego nabiału, a także ziarna, orzechy, warzywa oraz owoce. Wzrasta nasza świadomość wpływu pożywienia na nasze zdrowie, samopoczucie i siły witalne.
Na warsztatach „kreatywne roślinne lunchboxy” nauczycie się od okiem Rudej w jaki sposób przygotować całodzienne menu na dania, które z powodzeniem możecie spakować w pudełka na wynos oraz zabrać ze sobą do pracy, na uczelnię czy wycieczkę. Będzie to zestaw bogaty w warzywa, białko, aromatyczne przyprawy i rozpusty deser.

MENU:

  • Sałatka ziemniaczana z dipem kalafiorowym
  • Potrawka z ciecierzycy w pomidorach, szybkie chlebki obiadowe z czarnuszką
  • Burgery z kaszy , szybka surówka z marchewki z sezamem
  • Pieczone banany, sos czekoladowy z wędzoną solą

Prowadzący:
Karolina Nej –
kucharz, organizuje prywatne eventy kulinarne oraz cateringi, promuje kuchnię wegetariańską i wegańską. Doradca kulinarny pierwszego w Polsce producenta żywności wegańskiej, tworzy receptury na roślinne dania.
Z powodzeniem pokazuje, że kuchnia roślinna to nie ograniczenia a wachlarz możliwości. Sezonowa jest inspirująca, pyszna i odżywia organizm.
Prowadzi bloga Rudej Gotowanie, gdzie od kilku lat inspiruje prostą, kolorową kuchnią bez mięsa.