Restaurant Week z Flavią Borawską

Data: 29.04.2017
Godzina: 14:00 - 18:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

195

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Mamy przyjemność uczestniczyć w największym polskim festiwalu restauracyjnym – RESTAURANT WEEK

Dołącz do nas i weź udział w wyjątkowych warsztatach z Flavią Borawską i poznaj tajniki polsko-włoskiej kuchni. To będzie niezapomniany dzień pośród osób dzielących Twoją pasję.

Menu:

  • Fenkuł na dwa sposoby , czerwone pomarańcze i sos jogurtowy
  • Policzki wieprzowe w ciemnym piwie, rzodkiewki z patelni i mus jablkowo-chrzanowy
  • Kluski marchewkowe (vege)
  • Mus czekoladowy

Prowadzący:
Flavia Borawska – warszawianka z rodziny o korzeniach polskich, włoskich, angielskich, szwajcarskich i greckich. Różnorodność tradycji żywieniowych była stałym elementem rodzinnych posiłków, przez co jedzenie stało się dla Flavi zaprzeczeniem nudy, przygodą, a z czasem pasją, źródłem szczęścia i sposobem na życie. W wieku 21 lat Flavia rozpoczęła szkolenie u florenckiego mistrza kuchni Fabbia Picchiego, edukację kontynuowała w londyńskiej Cordon Bleu, odbyła staż w kopenhaskiej Nomie, pracowała w prestiżowych londyńskich restauracjach – The Clove Club i Brunswick House, a ostatnio reinterpretowała polską kuchnię w legendarnym warszawskim Opasłym Tomie.

Zdjęcia: Kevin DeMaria