Po prostu… STEKI | 1.02

Data: 01.02.2020
Godzina: 15:00 - 18:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Pozostało biletów: 4 szt.

Kategoria:

Opis

Julian wiedzę dotyczącą mięsa wołowego zdobywał jako grillmaster. Za jego doświadczeniem stoi parę ton perfekcyjnie ugrillowanych kawałków. Julian twierdzi że przyrządzenie idealnego steka jest prostsze od zrobienia dobrej jajecznicy, przy czym dodaje że mało kto umie zrobić smaczną jajecznicę. W myśl tezy, że „wszystko jest proste, tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić” Julian podzieli się praktycznymi konkretami i obali mity. Uczestnicy warsztatu nauczą się rozeznawać jak dobrać najlepsze mięso. Poznają różne metody przygotowania steków, takich jak sous vide, oraz będą mieli okazję przyrządzić kilka doskonałych dodatków stekowych dzięki którym skosztują mięso marzeń.

MENU:

  • T-bone konfitowany w gęsim tłuszczu podany z sosem z Famous Grouse
  • Flank steak sous vide w porto smażony na maśle podany bagietką
  • Antrykot w szynce parmeńskiej zapiekany w bloku soli podany z parmezanowym puree ziemniaczanym
  • Polędwica wołowa, placek ziemniaczany, przegrzebka, trufla

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.