Pieczemy chleb i bułki | 14.11

Data: 14.11.2020
Godzina: 16:00 - 19:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

195

Sprzedaż biletów zakończona.

Opis

A teraz zamknij oczy i wyobraź sobie chłodny, jesienny wieczór spędzony przy rozpalonym kominku, a w domu rozchodzący się zapach świeżo upieczonego chleba. Brzmi cudownie, dlatego postanowiliśmy zorganizować warsztaty z pieczenia chleba i bułek.

Podczas warsztatów poznasz triki i ciekawostki dotyczące tej jakże przyjemnej sztuki gotowania. Wspólnie, pod okiem uczestniczki Masterchefa Marleny Cichockiej upieczemy nie tylko bułki i chleb, ale także nauczymy się przygotowywać samodzielnie masło i zakwas, który każdy z uczestników zabierze, ze sobą do domu.

 

MENU:

  • prosty chleb pszenny na drożdżach
  • ekspresowe bułeczki dwuskładnikowe
  • proziaki czyli bułeczki na sodzie z patelni
  • domowe masło z tłustej śmietany
  • przygotowanie zakwasu na chleb, który będzie można zabrać ze sobą do domu!