Noma: My Perfect Storm | 29.06

Data: 29.06.2019
Godzina: 22:00 - 00:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

250

Pozostało biletów: 29 szt.

Opis

W ramach współpracy z Films For Food zapraszamy na specjalną zasiadaną kolację inspirowaną filmem “Noma: My Perfect Storm” w Comfort Food Studio.

W dniu 29 czerwca odbędzie się pokaz filmu połączony z wyjątkową kolacją. Autorami menu tego wieczoru będą Julian Karewicz i Tomasz Królikowski, czyli dwóch Szefów których regularnie można spotkać w naszym studiu. Przygotują dla Państwa dania inspirowane smakami prosto z jednej z najsłynniejszych restauracji świata.
To wydarzenie otwierać będzie cykl spotkań kulinarno – filmowych w Comfort Food Studio.

Start projekcji filmu: godz. 20:00, patio na tyłach Hali Koszyki
Start kolacji: godz. 22:00

Od 2 lipca zaś zapraszamy na „Kulinarne Wtorki” w ramach których odbywać się będą pokazy filmowe w Hali Koszyki, a zaraz po pokazach zapraszamy na kolacje i warsztaty tematycznie inspirowane filmem w naszym studiu.

Dokładny program wydarzeń po filmowych zostanie opublikowany w dniu 29 czerwca.

Program Filmowy „Kulinarne Wtorki”
2.07 – 20.00 „Jiro śni o sushi” ZOBACZ TRAILER
9.07 – 20.00 „W obronie jedzenia”, ZOBACZ TRAILER
16.07 – 20.00 „Smak curry”, ZOBACZ TRAILER
23.07 – 20.00 „Foodies/Uczta”, ZOBACZ TRAILER
30.07 – 20.00 Chef Flynn”, ZOBACZ TRAILER
6.08 – 20.00 „Bar Schumanna”, ZOBACZ TRAILER

“Noma: My Perfect Storm” reż. Pierre Deschamps, Wielka Brytania 2015, 100’
Dokument przedstawia sylwetkę, szefa kuchni i współwłaściciela legendarnej restauracji Noma w Kopenhadze. Do Nomy, która mieści się w starej dzielnicy Kopenhagi, w magazynach dawniej floty handlowej Danii, pielgrzymują krytycy, eksperci kulinarni, restauratorzy i smakosze z najbardziej odległych zakątków świata. Przyjeżdżają, by poznać kunszt jednego z najbardziej znanych i cenionych współczesnych szefów kuchni. Wizjonera, którego nowatorskie podejście do lokalnych tradycji kulinarnych i rodzimych produktów zrewolucjonizowało kuchnię skandynawską. Noma, wyróżniona dwiema gwiazdkami Michelin, czterokrotnie zwyciężała w prestiżowym rankingu The San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Po ponad dekadzie sukcesów jej twórca zamknął restaurację w dawnej lokalizacji, podróżował po świecie, przygotowując pop-upy w restauracjach w Tokio, Sydney, czy Meksyku, a na początku 2018 otworzył nową Nomę 2.0, w nowej lokalizacji, na obrzeżach Kopenhagi, w formule miejskiej farmy.