Niekonwencjonalne steki | 1.02

Data: 01.02.2020
Godzina: 10:00 - 13:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Pozostało biletów: 10 szt.

Opis

Wokół mięsa, wołowiny w szczególności, narosło wiele mitów. Oglądamy wiele programów kulinarnych, w życiu usłyszeliśmy niezliczoną liczbę wzajemnie wykluczających się porad i teorii dotyczących kupowania, obrabiania i gotowania mięsa. Podejrzewamy, że wiele osób doświadczyło podobnego uczucia zagubienia w gąszczu takich niedostatecznie uargumentowanych opinii, które przykrywają tkwiącą gdzieś pod nimi kulinarną prawdę. Postanowiliśmy zgłębić ten temat i pokazać Wam słuszne według nas zasady i reguły. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak kupować, jak oprawiać, z czym łączyć, a z czym nie mięso na steki zapraszamy na warsztaty do naszej akademii.

MENU:

  • Hanger steak – pieczony, podany z salsą z ostrygami, kiwi i kolendrą
  • Dolna zrazowa – parzona w bulionie wołowym z pikantną salsą chilli
  • Teres Major – tagliatelle z sosem żółtkowym, stekiem i parmezanem
  • Stek pająk z prawdziwkami, sosem śmietankowym i brandy

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.