Letni Ramen Luizy Trisno | 09.06

Data: 09.06.2018
Godzina: 15:00 - 19:00

Miejsce:

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Letni Ramen z Luizą Trisno!
Co maja zrobić osoby uzależnione od ramenu latem? Słońce piecze i jeszcze rozgrzewająca zupa? Mamy na to radę! Zapraszamy na warsztaty z letniego ramenu.

Przygotujemy ramen na zimno – makaron zahartujemy w lodzie, rozgrzewający płyn zamienimy na esencjonalny ekstrakt i dorzucimy prawdziwie letnie dodatki.
Luiza odkryje przed Wami więcej niż jedynie tajniki swojej kuchni. Tym razem, nie tylko pokaże Wam jak przygotować najbardziej interesujące rameny z Ramen Girl, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego punkowym wariacjom podbijającym Warszawę.

Szykujcie się na ciężką robotę, bo bez potu i łez żaden ramen nie smakuje jak ten z Ramen Girl 🙂

Long live the Queen!

Menu:

  • Rybny ramen z polędwicą z dorsza w miso, kawiorem i przegrzebkiem
  • Ramen z kaczką w ponzu i pieczonymi pomidorami
  • Ramen z łososiem Teriyaki, chrupiącym pok choi i dymką
  • Ramen z marynowaną polędwica wołową, masłem orzechowym, edamame i marynowanym ogórkiem
  • I mnóstwo dodatków…

Prowadząca:
Luiza Trisno – Szefowa kuchni i właścicielka restauracji-konceptów: Slavika, Ramen Girl oraz wine baru win naturalnych The Pope and The Pig, Yellow Dog. Znana z reinterpretacji kuchni azjatyckiej. Twórczyni projektów wychodzących poza tradycyjne zadania restauracji, które oparła o zdobyte głównie za granicą doświadczenie i inspiracje. Swoje koncepty koncentrowała wokół idei bistronomie – szczerego kontaktu z odbiorcą, kreatywnej kuchni inspirowanej tradycyjnymi przepisami i produktem, ożywianej możliwościami, które oferuje nowoczesna gastronomia.
Wierzy w ewolucję i ma oko na Kopenhagę. Pierwsze kroki jako kucharz stawiała w Warszawie, następnie w Londynie. Doświadczenie zawodowe otarła między innymi u Toma Aikensa, Gordona Ramsaya, Juna Tanaki i hotelach Marriott w Wielkiej Brytanii. Jej kuchnia jest nieoczywista, skoncentrowana na detal, długie procesy i naturę przy zachowaniu czystości produktu i balansie smaku. Poza działalnością restauracji Luiza współuczestniczy w niezależnej grupie interdyscyplinarnej , badawczo-edukacyjnej Food Think Thank.

W 2015 roku otrzymała tytuł Kobiety Chef w regionie Małopolski i była nominowana do tytułu Kobiety Chef w Polsce przez żółty przewodnik Gault&Millou, Zdobyła również odznaczenie 2 czapek dla restauracji Ramen Girl of Yellow Dog w Krakowie od przewodnika Gault&Millou, tytuł najlepszej Azjatyckiej restauracji w plebiscycie Smaki Krakowa i wiele innych wyróżnień branży kulinarnej.

Zdjęcie – Monika Walecka