Kultowe steki | 30.07.2021 – UWAGA ZMIANA TERMINU

Data: 30.07.2021
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Warsztaty stekowe prowadzone przez @Juliana Karewicza to już w naszym studio tradycja i must have każdego mięsożercy. Warsztaty nie dość, że wyjątkowo smakowite, to pełne są ciekawostek dotyczących mięsa i jego obróbki oraz żartów i anegdot.

Z Przyczyn losowych – warsztaty te odbędą się w innym terminie. Wkrótce podamy nowy termin.

MENU

  • Zrazy z bawety z borowikami i kaszą gryczaną gotowaną w bulionie wołowo – grzybowym podana z klasyczną babką ziemniaczaną z sosem veloute
  • Tatar z rostbefu z gęsim złotkiem confit, domowymi piklami robionymi na miejscu
  • Steak z polędwicy wołowej z przegrzebką podany na chruście ziemniaczanym z truflami
  • Bulion wołowy w stylu wietnamskim ze świeżymi ziołami i parzonym carpaccio z polędwicy

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.