Kultowe steki z Julianem Karewiczem | 6.11

Data: 06.11.2020
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Opis

Warsztaty stekowe prowadzone przez Juliana Karewicza to już w naszym studio niemalże tradycja i zdecydowane must have każdego mięsożercy. Warsztaty prowadzone przez Karewicza nie dość, że są wyjątkowo smakowite, to pełne są nie tylko ciekawostek dotyczących mięsa i jego obróbki, ale także żartów i anegdot.

MENU

  • Zrazy z bawety z borowikami i kaszą gryczaną gotowaną w bulionie wołowo – grzybowym podana z klasyczną babką ziemniaczaną z sosem veloute
  • Tatar z rostbefu z gęsim złotkiem confit, domowymi piklami robionymi na miejscu
  • Steak z polędwicy wołowej z przegrzebką podany na chruście ziemniaczanym z truflami
  • Bulion wołowy w stylu wietnamskim ze świeżymi ziołami i parzonym carpaccio z polędwicy

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.