Kulinarne wakacje vol. 2 | 27-31.08

Data: 27.08.2018
Godzina: 09:00 - 15:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

750

Pozostało biletów: 11 szt.

Opis

Wakacje w pełni, a Ty poszukujesz takiego zajęcia dla swojego dziecka, ktore pozwoli mu spędzić jakościowy oraz wypełniony entuzjazmem czas? Comfort Food Studio wraz z jego kulinarnymi ekspertami może zabrać Twoją pociechę w kulinarną podróż dookoła świata!

Podczas pięciodniowych półkolonii, zwiedzimy pięć kulinarnych kultur, w ramach których rozpoznamy kanony gastronomii światowej. Podczas wycieczki do Włoch nauczymy się robić własny makaron od podstaw i wyrabiać idealne placki na pizzę. W Indiach odkryjemy tajniki perfekcyjnego curry, w Ameryce zrobimy klasycznego cheeseburgera od podstaw a w Azji stworzymy charakterny bulion do Ramenu. Oczywiście będzie również przestrzeń dla lokalnych patriotów, którzy ulepią polskie pierogi. Nie zabraknie również deserów oraz samodzielnie przygotowywanych napojów.

Kulinarna podróż dookoła świata, to znakomity sposób na opanowanie podstaw kuchni pod bezpiecznym okiem profesjonalistów, który przez pryzmat zabawy uczy w skuteczny sposób gotować, zaszczepiając w dzieciach szczerą pasję.

Dzień 1.
Kuchnia polska:
9.00 rozpoczęcie i powitanie
9.15 wstęp do kuchni polskiej
9.30 śniadanie
10.15 rozpoczęcie warsztatów
– Kompot z wiśni
– Pierogi z kaszą gryczaną
– Pierogi ruskie
– Pierogi z mięsem
– Pierogi z truskawkami i śmietaną
– „Szarlotka” rabarbarowa z waniliową bitą śmietaną

Dzień 2.
Kuchnia włoska:
9.00 rozpoczęcie i powitanie
9.15 wstęp do kuchni włoskiej
9.30 śniadanie
10.15 rozpoczęcie warsztatów
– Lemoniada bazyliowa
– Bruschetta al pomodoro genovese
– Pizza
– Tagliatelle ragù alla bolognese (amatriciana veg)
– Spaghetti carbonara (bez pancetty veg)
– Tiramisu

Dzień 3.
Kuchnia indyjska:
9.00 rozpoczęcie i powitanie
9.15 wstęp do kuchni indyjskiej
9.30 śniadanie
10.15 rozpoczęcie warsztatów
– mango lassi (napój jogurtowy)
– Naan bread (placek chlebowy)
– Raita (sałatka jogurtowa)
– Lemon rice
– Chicken (paneer veg.) tikka masala
– Gulab Jamun (indyjskie pączki)

Dzień 4.
Kuchnia amerykańska:
9.00 rozpoczęcie i powitanie
9.15 wstęp do kuchni amerykańskiej
9.30 śniadanie
10.15 rozpoczęcie warsztatów
– Coleslaw salad
– Hamburger and bbq sauce od podstaw (veg kotlet z sera)
– French Fries
– Pancakes and maple syrup
– Chocolate milk shake

Dzień 5.
Kuchnia azjatycka:
9.00 rozpoczęcie i powitanie
9.15 wstęp do kuchni azjatyckiej
9.30 śniadanie
10.15 rozpoczęcie warsztatów
– Spring rolls
– Ramen
– Chicken (vegies) teriyaki and coconut rice
– Coconut tapioca, lychee and pineapple
– Matcha ice tea

Możesz lubić także…