Kuchnia alpejska z Davidem Gaboriaud

Data: 13.02.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Syta, rozgrzewająca i nieziemsko pyszna

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Warsztaty zimowej kuchni alpejskiej z Davidem Gaboriaud!

Zimowa kuchnia alpejska – syta, rozgrzewająca i nieziemsko pyszna! Jej bogactwo łączące tradycje kulinarne kilku krajów zaprezentuje nam Francuz o niekończących zasobach energii i pasji do gotowania. Zgodnie z tradycją kuchni alpejskiej przygotujemy wspólnie prawdziwą ucztę z udziałem wina.

MENU

  • Welcome bite: Frytki z polenty
  • Welcome drink: Grzane wino alpejskie
  • Tatar wołowy / ser długodojrzewający / grzanka
  • Puree z dyni / gnuddi z ricottą / palone masło / rozmaryn
  • Raclette / ziemniaki / bresaola / pancetta / sałata
  • Biscuit de Savoie / granita z gruszki / trawa żubrówka / wanilia

Prowadzący:

David Gaboriaud – Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię, której tajniki poznawał dzięki swoim rodzicom, prowadzącym długie rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej. Organizator wielu warsztatów i imprez kulinarnych, propagator slow food – idei celebrowania posiłków i delektowania się jedzeniem. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Swoją niespożytą energią i pasją zachęca innych do gotowania. Prowadzący program „David w Europie” w telewizji Kuchnia +, gdzie odkrywa bogactwo smaków i aromatów.

Zdjęcie – Sylwester Ciszek Photography