Rudej Gotowanie: Kotlety roślinne | 19.11

Data: 19.11.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Pozostało biletów: 25 szt.

Kategoria:

Opis

Diety roślinne i eksperymentowanie z produktami nieprzetworzonymi to obecnie wiodący na rynku i rosnący w siłę trend na rynku gastronomicznym. Konsumenci ograniczają spożycie mięsa, chętnie wzbogacając swoją dietę w roślinne zamienniki klasycznego nabiału, a także ziarna, orzechy, warzywa oraz owoce. Wzrasta nasza świadomość wpływu pożywienia na nasze zdrowie, samopoczucie i siły witalne.
Na warsztatach „wiele pomysłów na roślinne kotlety” nauczycie się od okiem Rudej w jaki sposób żonglując smakami, aromatami oraz teksturami stworzyć bazę i podstawę klasycznego roślinnego obiadu lub kolacji. Połączenia smakowe zaskoczą smakoszy i poszukiwaczy tradycyjnych smaków w roślinnej nowej odsłonie. Ruda opowie o tym, jak można przy minimum wysiłku zaplanować rozsądne zakupy, przygotować cztery wersje kotlecików z dodatkami, jak w prawidłowy sposób przechować (nawet zamrozić )produkty tak, aby zawsze być przygotowanym na odwiedziny niespodziewanych gości.

MENU:

  • aromatyczne bazyliowe pulpeciki z tofu z roślinną śmietanką
  • selerowe medaliony z sezamową panierką i wegańskim sosem tatarskim
  • fasolowe burgery buraczanym makaronem
  • kotleciki z kapusty w sosie pomidorowym jak do gołąbków

Prowadzący:
Karolina Nej –
kucharz, organizuje prywatne eventy kulinarne oraz cateringi, promuje kuchnię wegetariańską i wegańską. Doradca kulinarny pierwszego w Polsce producenta żywności wegańskiej, tworzy receptury na roślinne dania.
Z powodzeniem pokazuje, że kuchnia roślinna to nie ograniczenia a wachlarz możliwości. Sezonowa jest inspirująca, pyszna i odżywia organizm.
Prowadzi bloga Rudej Gotowanie, gdzie od kilku lat inspiruje prostą, kolorową kuchnią bez mięsa.