Opis
Street food wyszedł z podziemia i trafił na salony, a jego koroną są kanapki. Są na świecie TAKIE kanapki, za które niektórzy daliby się pokroić. Tak się składa, że nasz szef kuchni Julian Karewicz, jest wprawionym praktykiem i doskonale zna się na kanapkowym street foodzie. Nie ma sensu zapeszać, kontynuując opis. Przeczytajcie menu i spróbujcie się oprzeć przedstawionym propozycjom.
MENU:
- Reuben Sandwich: kanapka z pastrami, serem mimolette, kiszoną kapusta oraz rosyjską musztardą na wędzonych jabłkach, podana z rustykalnym grillowanym pieczywem
- Lobster roll – hot dog w brioszkowej bułce z homarem, domowym majonezem z dodatkiem palonego masła oraz colesławem z naci selera
- Philly chease steak – francuzka bagietka, siekany sezonowany antrykot, cukrowa cebula smażona na maśle, sos ze szwajcarskiego sera.
Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.