Kids Chef vol.1 – Kulinarne Ferie – 15-19.01.2018

Data: 15.01.2018
Godzina: 09:00 - 14:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

550

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Sprawdź aktualne warsztaty

Pierwsze cykliczne warsztaty dla dzieci w wieku od 8 – 14 lat. Jeśli Twoja pociecha lubi gotować albo chciałaby się nauczyć, zapraszamy na 5-dniowy kurs gotowania.
W przerwach gry i zabawy z animatorką! To będę niezapomniane ferie w Hali Koszyki – pyszne, aromatyczne i edukacyjne. Obudź w swoim dziecku Masterchefa!
Od 15.01 do 19.01 będziemy gotowali następujące dania:

Dzień 1:
Robimy własne makarony; wyrabiamy ciasto, kroimy, gotujemy…

  1. Tagliatelle amatriciana
  2. Ravioli Ricotta et spinaci
  3. Pierogi Chinkali

Dzień 2:
Pizza & bruschetta
Idealne ciasto na pizzę i flat bread

  1. Margarita bufala
  2. Bruskietta con pomodoro
  3. Kulki chlebowe z masłem ziołowym

Dzień 3:
śniadanie dla zmęczonych rodziców
Zaskocz swoich rodziców i w niedzielny poranek przygotuj dla nich śniadanie…

  1. Jajka po wiedeńsku na toście z blanszowanym szpinakiem
  2. Waniliowy Pudding z chia z emulsją z brzoskwiń
  3. Wypiekana granola z jogurtem i owocami

Dzień 4:
Dzień zdrowych lemoniad, i szybkich pijalnych deserów na kids party.
Bądź masterszefem na swoim przyjęciu

  1. Klasyczna cytryna z miętą (na syropie z ksylitolu). Jak zrobić wytworną lemoniadę bez specjalnych narzędzi?
  2. Syrop z gruszek i wanilii (do domu)
  3. Smothie z malinami, prażonym kokosem i grillowaną marshmallow

Dzień 5:
Desery pitne i wypiekane
Słodkości podbiją każde serce i podniebienie

  1. Grzany, pitny budyń z waniliowego kogla mogla z dżemem z malin
  2. Jak zrobić prawdziwą gorącą czekoladę z własnoręcznie bitą niebieską śmietaną?
  3. Wypiekanie muffinów do domu

Prowadzący:

Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.

Tata dla 5 dzieci – chyba nic więcej nie trzeba dodawać 🙂