Jesienne grzybobranie | 7.10

Data: 07.10.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Pozostało biletów: 26 szt.

Kategoria:

Opis

Grzybobranie – okres, gdy las wypełnia wspaniały aromat niełatwy do opisania — jakby afrodyzjak! Grzyby i runo leśne zawsze były obecne w naszej kuchni. Zaproponuje nowe grzybowe odsłony — będzie prościutko i na temat. Menu grzybowe wpleciemy w dodatkowo kilka trików kulinarnych, które mogą pomóc wam w codziennej pracy w waszych kuchniach. Pokażemy jak wykorzystać grzyby w danach tradycyjnych, orientu i streetfoodowych przekrętach.

MENU:

  • Consomme grzybowe, gnocchi ziołowe z patelni, pieczone pomidory
  • Tarta grzybowa – kapelusze borowików z gruyerem
  • Szybkie ragout z kani, polenta, salsa pomidorowa
  • Street food style -Won – ton nadziewane grzybami z ketchupem grzybowym

Prowadzący:
Tomasz Królikowski
Z kulinariami związany nieprzerwanie od ponad 20 lat. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął od pracy w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce – Villa Toscania w Wielkopolsce, szkoląc się wcześniej pod czujnym okiem włoskich kucharzy w Mediolanie.
Po pięciu latach wyjechał na wyspy brytyjskie, gdzie pracował m.in. w Londyńskim City oraz w West End – Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz dla British Library – pełniąc funkcję szefa kuchni.
Po powrocie do Polski w 2013 objął stanowisko Chefa w Bistro Słony serwując kuchnię tradycyjną w nowoczesnym, europejskim wydaniu. Na początku 2016 koordynował pracę przy otwarciu nowej rodzinnej restauracji Kuchnia Otwarta w Royal Wilanów.