JEDZ, PIJ I SCHUDNIJ z Darią Ładochą | 11.04

Data: 11.04.2018
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Nie ma diety CUD, która sprawi, że w 3 tygodnie schudniemy kilkanaście kilogramów. Nie ma też ogólnie przyjętej definicji zdrowia – to co służy jednemu, może zaszkodzić drugiemu.Możemy jednak w jednej chwili zmienić wszystkie swoje nawyki żywieniowe, które maksymalnie pobudzą nasz metabolizm i wzmocnią układ trawienny do tego stopnia, że ciało w naturalny sposób zacznie dążyć do swojej WŁASNEJ wagi optymalnej.

Ten warsztat jest dla osób, która chcą odnaleźć swój własny kod metaboliczny i w naturalny, „bezbolesny” sposób zgubić zbędne kilogramy w zgodzie z szeroko pojętym zdrowiem, które jest wartością nie do przecenienia w dzisiejszych czasach.

By schudnąć – trzeba JEŚĆ! Odpowiednio połączyć składniki, uwzględnić dobowy zegar biologiczny i przede wszystkim wziąć pod uwagę własne upodobania i możliwości. Zamiast walczyć ze słabościami – przekuć je na nowe możliwości i przynajmniej 5 razy dziennie oswoić się z DOBRYM i SZYBKIM w przygotowaniu jedzeniem.

„Kuchnia w rozmiarze 36”- czyli żeby schudnąć trzeba jeść! Przygotowanie posiłków wzmacniających metabolizm i trawienie. Zasady łączenia i nie łączenia określonych grup składnikowych sprzyjające utracie masy ciała i wzmacnianiu odporności.

Odchudzanie bez odchudzania i bez podjadania! I przede wszystkim smacznie!

Podczas warsztatów przygotujemy następujące dania:

  • Sałatka z kaszą bulgur, pomarańczami, suszonymi pomidorami oraz morelami
  • Lekka sałatka z rzodkiewkami, figami i kozim serem
  • Pikantna zupa rybna
  • Stir – fry z kolorowych warzyw z makaronem ryżowym i kruszonką sezamową
  • Jogurtowy deser na zimno z owocami leśnymi

Prowadząca:

Daria Ładocha miłośniczka zdrowego żywienia, mama dwójki dzieci, trener kulinarny z zakresu kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych.  Swoją filozofię życia oraz przepisy kulinarne przechowuje tu na blogu dla swoich córek, które kiedyś być może będą chciały skorzystać z jej kulinarnej biblioteki. Żyje według zasady, że „jesteś tym co jesz”. Urodzona globtroterka poszukująca na przeróżnych szerokościach geograficznych inspiracji kulinarnych, profesjonalnej wiedzy oraz ulotnych chwil, które z absolutną skutecznością wypełniają jej bagaż doświadczeń o kolejne przygody.  Zdrowa kuchnia to jej misja, tajska kuchnia to jej pasja. W Dzień Dobry TVN stworzyła swój kącik czwartkowy i od 2014 roku prowadzi tam zdrową kuchnię dla wielomilionowej publiczności. To właśnie tam powstały jej cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia widza”, które cieszyły się i cieszą niezwykłą popularnością. W Kuchni + prowadzi program kulinarny „Ugotuj mi mamo”. W 2016 roku wzięła udział w programie „AGENT GWIAZDY”

Jest autorką trzech książek kulinarnych i współautorką dwóch kolejnych. Pierwsza to „W mojej tajskiej kuchni”, gdzie zebrała ulubione przepisy z Tajlandii i zaklęła w piękny pamiętnik ze swoich podróży. Jest to pierwsza tajska książka kulinarna wydana w Polsce przez polskiego autora. Druga to „Gotuj zdrowo dla dzieci”, w której opisała ulubione przepisy dla całej rodziny z uwzględnieniem aspektów zdrowia dla maluchów. „Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn” to propozycja dla zabieganych osób, które mimo braku czasu chcą zdrowo się odżywiać. Jej przepisy trafiły również do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżnieni zostali najlepsi kucharze gotujący w programie i ich przepisy. Kolejną pozycją jest książka wydana przez Lidla „Rodzinna kuchnia Lidla”, w której znajdują się kolorowe przepisy na dania rodzinne proponowane nie tylko przez Darię, ale również Karola Okrasę i Pawła Małeckiego.

Niedawno ukazała się czwarta książka „Nowoczesna kuchnia polska” dla osób, które bardzo cenią sobie swoje smaki z dzieciństwa. To podróż sentymentalna, która odwołuje się do tradycyjnych dań polskich, ale z twistem nowoczesności. Również historia o miłości – nie tylko do gotowania, ale również do ukochanej babci, która na zawsze wznieciła w niej apetyt na życie. Co oznacza nowoczesność na talerzu? Proste i szybkie dania które są dopasowane do naszego szybkiego stylu życia, ale z uwzględnieniem polskich receptur i składników, które bez problemu można dostać w osiedlowym warzywniaku.

Od 2017 roku jest ambasadorką sieci spożywczej LIDL, by wraz z Karolem Okrasą wspierać kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”. 

Zwyciężyła drugą edycję programu TVN „Agent. Gwiazdy.”

Możesz lubić także…