Jaja w Kuchni | 9.10

Data: 09.10.2020
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Warsztaty z Jajkiem by Jaja w Kuchni
Już 11 października przypada jedyny, niepowtarzalny, Światowy Dzień Jaja. Taki dzień po prostu trzeba uczcić. Najlepiej w kuchni!  Wszystkich wielbicieli jajek, w tym również tych, którzy lubią sobie jaja robić – czeka nie lada gratka. Dokładnie w Światowy Dzień Jaja, specjalne, wyjątkowe warsztaty poprowadzi Marcin Kuc, znany szerokiej publiczności jako „Jaja w Kuchni”. W programie między innymi: zdecydowane poszerzenie jajecznych horyzontów, obalanie wielu mitów na temat jaj, potrawy z jajkami w roli głównej jak i na featuringu oraz cały kurnik wielkiego poczucia humoru, który gwarantują same „Jaja w Kuchni”. Jaja sobie robisz? To wpadaj na te warsztaty!

 

Menu:

      • Piklowanie czyli jak zrobić dobrą zalewę i jakie warzywa się do tego nadają
      • Oldskul, który wszyscy kochają – czyli jajka faszerowane w wersji na grubo ze smażonym boczkiem, piklami i ziołami
      • Corbonara – klasyk, który wszyscy przekręcają
      • Burgery –  z mięsem najwyższej jakości – bardzo tłusta mieszanka + opowieść o tym, dlaczego tak trzeba, do tego cheddar, pikle, jajko i sos z elementami zero waste.