Gringo Boyz

Data: 15.02.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Tex-mex to nie tylko burrito.

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Warsztaty tex-mex poprowadzą Gringo Boyz, czyli Maciek “Bilon” Bilka i Piotrek “Saper” Sapożnikow. Podczas nich dowiecie się, że kuchnia tex-mex to coś więcej niż burrito, nachos czy quesadilla. Saper przygotuje z Wami inne, proste, ale jednocześnie oszałamiające smakiem i świeżością potrawy. Co ważne, będą wśród nich zarówno te dedykowane “mięsożercom”, jak i te, które zadowolą wegetarian oraz wegan. Każdy uczestnik otrzyma domowe nachosy.

Menu:

  • Salsa pico de gallo
  • Tostadas de ceviche
  • Krem z dyni z nachos
  • Taco z szarpaną wołowiną
  • Burrito chili sin carne
  • Fruta Bonita

Prowadzący:

Bilon (twórca konceptu) – od zawsze związany z kulturą hip-hop – tworzy rap, projektuje ubrania, a przede wszystkim kreuje swoją niezależną rzeczywistość, w której nie brakuje świadomości zdrowego odżywiania i dobrych smaków.
Saper (szef kuchni) – w przeszłości związany z kuchnią polską, po spotkaniu z Bilonem przeszedł na zieloną stronę mocy Meksyku, gdzie czuje się jak ryba w wodzie.
Polskie podniebienia pokochały sztukę kulinarną tego duetu, dlatego Gringo Bar otworzył już 3 lokale, 2 w Warszawie i 1 w Poznaniu.