Opis
Już niedługo ekipa Gringo Boyz ponownie w naszym studiu!
Warsztaty tex-mex poprowadzą Gringo Boyz, czyli Maciek “Bilon” Bilka i Piotrek “Saper” Sapożnikow. Podczas nich dowiecie się, że kuchnia tex-mex to coś więcej niż burrito, nachos czy quesadilla. Saper przygotuje z Wami inne, proste, ale jednocześnie oszałamiające smakiem i świeżością potrawy. Co ważne, będą wśród nich zarówno te dedykowane “mięsożercom”, jak i te, które zadowolą wegetarian oraz wegan. Każdy uczestnik otrzyma domowe nachosy.
Menu:
- Salsa werde z zielonych pomidorów
- Salsa Gringo Habanero
- Nachos że świeżej tortilli kukurydzianej zapiekane z serem cheddar
- Zupa meksykańska z kurczakiem i pomidorami
- Tacos vege
- Quesadilla z szarpaną wolowiną i warzywami
- Deser z nasion chia z mango
Prowadzący:
Bilon (twórca konceptu) – od zawsze związany z kulturą hip-hop – tworzy rap, projektuje ubrania, a przede wszystkim kreuje swoją niezależną rzeczywistość, w której nie brakuje świadomości zdrowego odżywiania i dobrych smaków.
Saper (szef kuchni) – w przeszłości związany z kuchnią polską, po spotkaniu z Bilonem przeszedł na zieloną stronę mocy Meksyku, gdzie czuje się jak ryba w wodzie.
Polskie podniebienia pokochały sztukę kulinarną tego duetu, dlatego Gringo Bar otworzył już 3 lokale, 2 w Warszawie i 1 w Poznaniu.