Elementarz Gotowania

Data: 14.03.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Podstawowe techniki i sztuczki. Sposoby rozdrabniania i krojenia.
Otworzymy przed Wami słownik terminów kulinarnych, które wyjaśnimy w praktyce. Wyposażymy Was w wiedzę, która będzie dobrym startem rozwoju domowego szefa kuchni.

Menu:

  • Marynowanie / pieczenie / glazurowanie
    Marynowana pieczeń z karkówki w glazurze z konfitury śliwkowej i rozmarynu z pieczonymi ziemniakami
  • Siekanie / ceviche
    Ceviche z łososia na julienne z marynowanych warzyw w stylu azjatyckim z kolendrą
  • Grillowanie / bastowanie
    Stek z rostbefu bastowany w maśle z sosem winno-ziołowym
  • Sous-vide
    Pierś z kurczaka z miodem, czosnkiem i rozmarynem
  • Wypiekanie
    Czekoladowy fondant z lodami waniliowymi

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.