Ciasta drożdżowe bez tajemnic | 9.04

Data: 09.04.2019
Godzina: 18:00 - 22:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Co zrobić by ciasto drożdżowe się upadło? Jak uniknąć zakalca? Kiedy pięknie urośnie? Tą wiedzę posiądziecie podczas warsztatów poświęconych ciastu drożdżowemu. Wprowadzimy Was w tajniki ciast drożdżowych oraz omówimy składniki i zasady wypieku. Samodzielnie przygotujecie wszystkie pozycje i na koniec wszyscy wspólnie zajmiemy się ich dekoracją.

MENU:

  • francuskie brioche
  • baba z bakaliami
  • pączki tradycyjne
  • maślane jagodzianki

Prowadząca:
Agnieszka Jasińska – finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie opisuje swoje podróże po krajach i smakach, które ją urzekają.