Burger LAB vol. 2

Data: 20.03.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Sprawdź aktualne warsztaty

Następna edycja warsztatów burgerowych!

Laboratorium burgerowe nie jest żartem. Zrobienie perfekcyjnego burgera wymaga wiedzy i znajomości podstawowych technik kucharskich.
Burger, wbrew popularnym opiniom wykreowanym przez kulturę fast food, jest kwintesencją smaku, gdyż wyczerpuje całą jego paletę. Dlatego nauczymy się robić burgery metodą slow. Poznamy pięć podstawowych zasad dzięki którym niezależnie od miejsca i czasu zawsze będziemy mogli skomponować idealną kanapkę. Wypieczemy własne bułki w piecu parowym. Zawekujemy kilka słoików pikli burgerowych. Warsztaty poprowadzi Julian Karewicz – znawca dań mięsnych. Fascynuje się lokalnym produktem.

Menu:

  • Kanapka z pieczoną szynką z solanki z sosem mornay
  • Croissant z farszem z kurzych wątróbek ziół i rodzynek
  • Domowa brioszka z pulled porkiem z domowym colesławem z czerwonej kapusty
  • Piadina ze stekiem z rostbefu z roszponką i serem gorgonzola
  • Bagietka z hanger stekiem, z salsą z kiwi, kolendrą i chilli z grillowaną ostrygą

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.