Burger LAB | 11.02

Data: 11.02.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Pozostało biletów: 13 szt.

Kategoria:

Opis

A czym jest hamburger? To rodzaj kotleta wymyślonego mniej więcej w XIX wieku w Niemczech! Słusznie kojarzą się z Hamburgiem. Nasi zachodni sąsiedzi bynajmniej nie mogą mówić, że to oni wymyślili hamburgera w postaci „kotleta mielonego” w bułce. Tu patenty rzeczywiście należą do Amerykanów, a pierwsze pojawiły się już na początku wieku dwudziestego. Abstrahując od historii, nazwa mówi wszystko: burger mięsem stoi. BURGERY od ostatnich parę lat mają swoją nową odsłonę. Kiedyś kojarzone tylko z fast foodem, teraz to danie serwuje się na najlepszych przyjęciach. Podczas warsztatów nauczycie się jakie mięso kupować, upieczecie własnoręcznie bułki, przygotujecie klasyczne oraz nietuzinkowe sosy, nauczymy Was jakie dodatki podawać w burgerach. A to wszystko pod okiem naszego mistrza w tym temacie Juliana Karewicza.

MENU:

  • Klasyczny cheeseburger od podstaw. Od mielenia mięsa, przez wypiekanie bułki sezamowej, po robienie królewskiego sosu BBQ.
  • Burger jagnięcy z domowymi tzatzikami, piklami z cebuli oraz szpinakiem blanszowanym w maśle
  • Burger z krewetek w tempurze z majonezem hoi sin z pikantnym kim-chi oraz rzepą daikon

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.