Beaujolais 2018 z Winnicą Karonii | 23.11

Data: 23.11.2018
Godzina: 19:00 - 23:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

150

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Jurajskie pagórki i winorośl smagana ostatnimi promieniami letniego słońca. W winnicy właśnie kończy się zbiór owoców na tegoroczne beaujolais. Aby przenieść się w to magiczne miejsce nie musimy jechać daleko. Na jurze krakowsko-częstochowskiej znajduje się Winnica Karonii – rodzinny projekt, w którym produkowane jest jakościowe wino, w tym: grunerweltliner, riesling, pinot noir, zweigelt, st. Laurent.

W Comfort Food Studio chcemy zabrać Was w podróż pełną wina i wykwintnych przystawek, które specjalnie na potrzeby tego wydarzenia przygotuje Marcin Kosiński – ceniony szef kuchni z Pałacu Wierzbiczany, zdobywca I miejsca w konkursie Złoty Półgęsek 2013 – najlepsze danie z gęsiny.
Historię beaujolais przybliży Piotr Karoń – pasjonat dobrego jedzenia i podróży, a przede wszystkim dumny właściciel Winnicy Karonii – miejsca, do którego powinien udać się każdy miłośnik dobrego wina.

Naszą winną premierę rozpoczniemy o godzinie 19:00 niezobowiązującą degustacją przy akompaniamencie dań, w których na pewno nie zabraknie gęsiny.

MENU:

  • Carpaccio z filetu z gęsi na chlebku z ziarnami
  • Mus z wątróbek z karmelizowanym jabłkiem podany na krakersach
  • Tartinki z Tatarem z gęsiny z dodatkami podany na ciemnym chlebku pumpernikiel
  • Carpaccio z buraka z kozim serem
  • Smażona kaszanka z jabłkami podana na grzance z pieczywa na zakwasie
  • Czerwona kapusta