Rudej Gotowanie: Aromatyczne roślinne zupy | 9.11

Data: 09.11.2019
Godzina: 15:00 - 18:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

245

Pozostało biletów: 24 szt.

Kategoria:

Opis

Diety roślinne i eksperymentowanie z produktami nieprzetworzonymi to obecnie wiodący na rynku i rosnący w siłę trend na rynku gastronomicznym. Konsumenci ograniczają spożycie mięsa, chętnie wzbogacając swoją dietę w roślinne zamienniki klasycznego nabiału, a także ziarna, orzechy, warzywa oraz owoce. Wzrasta nasza świadomość wpływu pożywienia na nasze zdrowie, samopoczucie i siły witalne.
Na warsztatach „aromatyczne roślinne zupy ” poznacie sekret najlepszego roślinnego bulionu, bazę smaków roślinnych zup. Dowiecie się, w jaki sposób nie używając nabiału, a nie rezygnując z tego zabiegu- zabielić w zdrowszy sposób zupę, tak, aby była pełna smaku i jak ją zagęścić na kilka sposobów bez użycia grama mąki. Nauczycie się jak, przestrzegając kilku zasad, przygotować perfekcyjną zupę-krem oraz przekonacie się, że nie dodając masła, śmietany czy mięsnego wywaru jesteście w stanie zrobić najpyszniejsze zupy na świecie.

MENU:

  • zupa ogórkowa z imbirem zabielana śmietanką słonecznikową
  • zupa ziemniaczana z pastą miso
  • aromatyczny bulion warzywny z zacierkami i oliwą lubczykową
  • krem pomidorowy z czerwoną soczewicą

Prowadzący:
Karolina Nej –
kucharz, organizuje prywatne eventy kulinarne oraz cateringi, promuje kuchnię wegetariańską i wegańską. Doradca kulinarny pierwszego w Polsce producenta żywności wegańskiej, tworzy receptury na roślinne dania.
Z powodzeniem pokazuje, że kuchnia roślinna to nie ograniczenia a wachlarz możliwości. Sezonowa jest inspirująca, pyszna i odżywia organizm.
Prowadzi bloga Rudej Gotowanie, gdzie od kilku lat inspiruje prostą, kolorową kuchnią bez mięsa.