AROMATyczne pieczenie chleba z Beatą Adamczyk

Data: 09.05.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

195

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Sprawdź aktualne warsztaty

Pieczenia chleba to dla wielu z nas spełnienie marzeń i cofnięcie się do lat dzieciństwa. Dla innych to niezgłębiony i tajemniczy rytuał. Jedno jest pewne – to sztuka, w której tajniki, w oparciu o wiedzę zdobytą w prestiżowym Institut National de la Boulangerie-Pâtisserie i pasję płynącą z serca, wprowadzi nas Beata Adamczyk – cukiernik i piekarz, właścicielka Piekarni Aromat.
Wspólnie przygotujemy ciasto oraz wypieczemy chleb i słodkie bułeczki. Do domów wrócicie z przyjemnym zawrotem głowy spowodowanym wspaniałym aromatem świeżo wypieczonego chleba oraz ciastem na chleb i zakwasem, który pozwoli Wam kontynuować tą wspaniałą i romantyczną przygodę.

Prowadząca:
Beata Adamczyk – urodziła się w Warszawie, miasto w którym mieszkała do 1990 roku zanim się wyprowadziła do Francji. W światowej stolicy gastronomii i savoir-vivre, rozwinęła prawdziwą pasję do francuskich wyrobów piekarniczych i cukierniczych. W 2011 roku postanowiła pożegnać się z pracą w korporacji i zapisała się na studia w prestiżowym INBP (Institut National de la Boulangerie-Pâtisserie). Po uzyskaniu dyplomu, postanowiła wyjechać do Polski razem z synem aby otworzyć swój własny lokal i podzielić się pasją do smacznych, ładnych i naturalnych wypieków. Tak właśnie powstała Piekarnia Aromat!