Meat Grill – 20.07.2017

Data: 20.07.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Opis

Zastanawialiście się jak przygotować obłędnie soczyste kawałki mięsa, które rozpadają się w ustach? Dymność w nosie, zbalansowana słodycz w smaku, dziesiątki przypraw które tworzą spójna całość to tylko namiastka tego czego doświadczycie na warsztatach bbq. Takie wrażenia w najlepszy z możliwych sposobów spełnia technika low and slow charakterystyczna dla amerykańskiego bbq. Na warsztacie nauczycie się jak obchodzić się mięsem kolagenowym. Poznacie doskonale receptury na solanki, marynaty i glazury. Poznacie również recepturę na królewski sos bbq. Dowiecie się jak domowymi metodami uzyskać w potrawach dymny smak. To wszystko oraz znacznie więcej tylko w Comfort Food Studio.

Menu:

  • Pulled pork coffe and bourbon bbq
  • Porchetta – pieczeń wieprzowa w stylu włoskim
  • Slow and low New York w parze dymie
  • Bbq wings z królewskim sosem
  • Smoked Brownie z lodami z palonego masła

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.
Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.