All about pierogi! I 09.09.2021

Data: 09.09.2021
Godzina: 19:00 - 22:00

Miejsce: Comfort Food Studio

250

All about pierogi! Takich jeszcze nie kosztowałeś!

Pozostało biletów: 1 szt.

Kategoria:

Opis

All about pierogi! Idealne ciasto i ulubiony farsz  – łącznie pierogi idealne 🙂  Takie właśnie pierogi powstaną podczas naszego szkolenia prowadzonego przez Anię Klajmon – szefową kuchni która z wielką pokorą podchodzi do tradycji i jednocześnie dużą odwagą łączy ją z nowoczesnością. Pierogami na świecie słyniemy dlatego też warto umieć zrobić je dobrze i z pomysłem.  Zaczniemy od idealnego ciasta, miękkiego, pysznego, elastycznego ale też kolorowego… Pokażemy zarówno tradycyjne jak i nowoczesne sposoby barwienia tworząc możliwość „przemycenia” do jedzenia szpinaku czy buraków 😉  Nauczymy różnych technik wycinania i sklejania. Opowiemy o tym jakie pierogi powstają od lat w różnych regionach polski i zrobimy własne…

 

  1. Pierogi z gęsiną /sosem pieczeniowym i orzeszkami laskowymi i karmelizowaną gruszką
  2. Pierogi z truskawką  i rozmarynem i sosem angielskim
  3. Pierogi z groszkiem zielonym i miętą i masłem cytrynowym
  4. Pierogi z ziemniakiem i wędzonym twarogiem z prażoną cebulką i palonym masłem
  5. Pierogi z kaszanką/szarą renetą i sosem śliwkowym

Prowadząca:

Anna Klajmon – pasjonatka tradycji w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami. Wielbicielka prostych smaków, odważna i konsekwentna. Kusi smakami sięgając do smaków dzieciństwa oraz wiedzy poprzednich pokoleń. Wie po jakie: produkty, przyprawy, zioła sięgnąć aby jedzenie stało się olbrzymią przyjemnością dla wszystkich zmysłów. Ania od lat tworzy nowe przepisy. Aktualnie jest w trakcie przygotowywania własnej marki produktów pośród których pojawią się takie klasyki jak: mleczne krówki, klasyczny blok i inne. Informacje gdzie je kupić na pewno znajdziecie na jej profilu @mama_szef.

Koniecznie zabierzcie ze sobą pojemniki na pierogi – wyjdziecie z pełnymi brzuchami, z głowami pełnymi pomysłów i pierogami „na później” 😉  All about pierogi  – tak jeszcze nie jedliście! Po szkoleniu będziecie mogli zaskoczyć rodzinę, bliskich, przyjaciół i sąsiadów! Robiąc pierogi już zawsze myśleć będziecie o tym jak uczynić je wyjątkowymi.