All About Pierogi – 13.11.2017

Data: 13.11.2017
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

195

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Pierogi to Nasza tradycja! Podczas warsztatów dowiecie się jak przygotować idealne ciasto na pierogi. Na tych warsztatach tradycja będzie mieszać się z nowoczesnością! Samodzielnie przygotujecie nadzienia i farsze, które zaskoczą Was swoim smakiem. Poznacie różnicę między ciastem pierogowym, a włoskim ravioli. Dowiecie się jak zabarwiać naturalnie ciasto pierogowe, a jako deser przygotujecie czarne pierogi nadziane słodkimi i soczystymi owocami z wiejskim twarogiem.

MENU:

  • orkiszowe pierogi ruskie
  • ravioli z dynią i cynamonem
  • czerwone pierogi z łososiem i kaszą gryczaną
  • kakaowe pierogi z owocami

Prowadząca:
Agnieszka Jasińska – finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie opisuje swoje podróże po krajach i smakach, które ją urzekają.