ABC Mięsa | 10.09

Data: 10.09.2020
Godzina: 18:00 - 20:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

345

Sprzedaż biletów zakończona.

Kategoria:

Opis

Na warsztatach nauczysz się czterech technik kulinarnych, które pokazują jak obejść z każdym gatunkiem mięsa. Świetny warsztat dla fanów mięsa!
W trakcie trwania warsztatów wszystkim uczestnikom towarzyszyć będzie, doskonale podkreślające smak mięsa, wino i muzyka.

Menu:

  • Drób: Sous-vide’owana i grillowana pierś z kurczaka w klasycznej sałatce Cezara
  • Wołowina: Konfitowany stek z polędwicy z chrustem ziemniaczanym i masłem truflowym.
  • Jagnięcina: pieczone kotleciki jagnięce w panierce pistacjowej z budyniem ziemniaczanym
  • Wieprzowina: Policzki wieprzowe w sosie śliwkowym, duszone w garnku ciśnieniowym.

 

Prowadzący:
Julian Karewicz – w gastronomii robił już w zasadzie wszystko. Zdarzyło mu się być szatniarzem, a nawet szefem kuchni w japońskiej restauracji.Przez wiele lat był szefem baru na Solcu 44 oraz head grill masterem w firmie Weber Grills. Ma własną działalność eventową o nazwie Grill Gorillas oraz prowadzi bloga „barkuchnia” na www.kukbuk.com.pl. Jest współautorem książki „Przepisy i Opowieści”. Fascynuje się lokalnym produktem i barmaństwem, w którym więcej się gotuje, niż żongluje.