ABC kuchni wegańskiej | 26.02

Data: 26.02.2019
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Pozostało biletów: 18 szt.

Kategoria:

Opis

Weganizm i wegetarianizm to najważniejsze trendy kulinarne 2018 roku – uznali eksperci z portalu Just Eat i agencji Baum & Whiteman. Coraz więcej osób przechodzi na dietę roślinną – miłośnicy bezmięsnych potraw stanowią już 30%. Pomysł na zastępowania produktów odzwierzęcych różnego rodzaju zamiennikami pojawił się na długo przed tym, nim w internecie pojawiło się od przepisów na serniki z orzechów czy jaglane kotleciki. Zapraszamy na warsztaty z Rudą weganką. Podczas spotkania nauczymy podstaw kuchni wegańskiej i wykorzystywania produktów w najlepszy sposób.

MENU:

  • Grzanka z „twarożkiem ” z nasion ,pieczona dynia, jarmużem oraz szczypiorkowym sojonezem
  • Zupa krem z ziemniaków , chipsami z warzywnych obierek (wykorzystanie obierek z dania kolejnego) i posypka z uprażonej gryczanej kaszy
  • Pieczeń z kapusty i grzybów z cieście drożdżowym z sosem z pieczonych warzyw z kawą
  • Marchewkowe kaszotto z płatkami drożdżowymi z aromatycznymi wegańskimi pulpecikami (kaszotto z chipsami z marchewki pieczona marchewką i marchewkowym sokiem )
  • Jaglana szarlotka z miętowym jogurtem i migdałowym karmelkiem (podawana w słoikach )

Prowadzący:
Karolina Nej –
kucharz, organizuje prywatne eventy kulinarne oraz cateringi, promuje kuchnię wegetariańską i wegańską. Doradca kulinarny pierwszego w Polsce producenta żywności wegańskiej, tworzy receptury na roślinne dania.
Z powodzeniem pokazuje, że kuchnia roślinna to nie ograniczenia a wachlarz możliwości. Sezonowa jest inspirująca, pyszna i odżywia organizm.
Prowadzi bloga Rudej Gotowanie, gdzie od kilku lat inspiruje prostą, kolorową kuchnią bez mięsa.