Vege Vietnam | 16.09

Data: 16.09.2020
Godzina: 18:00 - 21:00

Miejsce: Comfort Food Studio, Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63, Warszawa

295

Pozostało biletów: 0 szt.

Opis

Uwielbiasz dania kuchni wietnamskiej, ale nie jesz lub ograniczasz mięso? Mamy dla Ciebie doskonałe rozwiązanie! Wybierzemy się w podróż do Wietnamu, gdzie poznamy bezmięsne wersje potraw, które wszyscy doskonale znamy. Nasze warsztaty to świetna okazja na poznanie nowych potraw dla wegan i wegetarian!

Menu:

  • Spring rolls – spring rollsy z makaronem bun, warzywami i świeżymi ziołami
  • Sałatka bun z tofu – kultowa wietnamska sałatka z makaronem, tofu, piklami i sosem nuoc cham (przygotowanie wszystkich półproduktów)
  • BANH MI DAU PHU – najpopularniejsza wietnamska kanapka z tofu duszonym w pomidorach, piklami, sosem ‚mięsnym’, ziołami i domową prażoną cebulką (wszystkie półprodukty robimy od zera)
  • PHO – jak zrobić idealną zupę pho i jak ją jeść
  • Bubble tea – mleczna herbata z perełkami tapioki

Prowadzący:

Maja Wirowska – Maja całe życie jest na bezmięsnej diecie, od 8 lat na w pełni roślinnej. Jej mama świetnie gotowała, dlatego od najmłodszych lat wiedziała, że smaczna wege kuchnia to nic trudnego.Obecnie jest szefową kuchni w No Problem – Bracka 20, wcześniej szefowała w Leonardo Verde, jeszcze wcześniej w Ambasadzie na Foksal.Jest Ambasadorką kampanii Roślinniejemy, we współpracy z nimi miała okazję prowadzić wiele ciekawych warsztatów dla kucharzy, między innymi dla Unilevera, Sodexo, Olimp.Współpracuje też z Ulala Chef, a także udziela się jako roślinny konsultant kulinarny.